Sörgården

Sörgårdens bönecenter i Kil, Värmland, är ett bönecenter, kursgård och vandrarhemsboende som drivs av Sörgårdsstiftelsen. Kristna Ashramrörelsen i Sverige är dess huvudman. Gården ligger nära sjö och badstrand, skog och ängar med fina strövområden och möjlighet till bär- och svampplockning.

Vi har ca 20 bäddar året runt och sommartid finns det ca. 34 bäddar. Vi har både enkel-, dubbel och flerbäddsrum. Det finns också möjlighet att ställa upp husvagn/-bil och att tälta.

Kapellet är öppet för kristen verksamhet och de två rummen med fyra bäddar och pentry är reserverade för bedjare. Detta innebär att Du som bedjare har möjlighet att boka in Dig i dessa bäddar.

När vi inte har egen verksamhet hyr vi ut Sörgården, i första hand med självhushåll, till församlingar, kristna grupper och enskilda. Våra målgrupper är böne- och cellgrupper, styrelse- och äldstegrupper, församlingsdagar eller –helger, små konfirmationsgrupper mm.

Vi söker just nu efter värdfolk som kan finnas här på Sörgården några dagar eller veckor, för att hålla liv i bönelågan och för att hjälpa till med allt det praktiska som att hålla lokaler och trädgård fräscha samt att ta emot gäster om ingen annan gör det.